Bloemen schilderen met waterverf en stiften.

posted in: Dutch Tutorials For Kids | 0

Dag iedereen!

In deze tutorial gaan we bloemen schilderen en tekenen.

Wat hebben we nodig?

Papier, verf, een penseel, en potloden of stiften.

Ik gebruik hier waterverf. Je kan alle soorten papier gebruiken, maar als je dikker papier hebt, of aquarelpapier, gebruik dat dan. Dan zal je papier niet zo verrimpelen als je veel waterverf gebruikt.

We beginnen met een tulp. We kunnen naar een echte tulp kijken als voorbeeld, of naar een foto.

 

Kies een leuke kleur, bijvoorbeeld rood. Schilder eerst een letter U. Vul dan de u op met je verf. Bovenaan mag de rand een beetje rommelig blijven. Maak nu nog een tulp in een andere kleur.

Goed, op naar een andere bloem. Een soort madelief bijvoorbeeld, die hebben puntige blaadjes. Die maken we met de punt van ons penseel. Zet allemaal streepjes naar elkaar toe. Dit moet helemaal niet perfect zijn. Zet in het midden een stip in een donkerdere kleur.

 

 

De laatste bloem die we maken is een roos. Schilder hiervoor in cirkel in een zachte kleur. Bovenaan mag de cirkel wat donkerder zijn.

Zo, nu is het tijd om de details van de bloemen te tekenen. Wacht eerst tot de verf helemaal droog is. Gebruik een kleur van stift of potlood dat iets donkerder is dan de verf.

Kijk eventueel naar een voorbeeld van de bloem om de juiste vorm na te tekenen. Breng met enkele lijnen de randen van de blaadjes aan.

Dan is het tijd om de bloemstengels te tekenen. Teken aan elke bloem een groene streep naar beneden. Aan de stengels kan je groene blaadjes tekenen. Teken het gras, door enkele streepjes te zetten onderaan het blad.

Ga er dan met wat lichtgroene verf over. Dit mag een beetje rommelig zijn. Met een bijna-droog penseel krijg je een mooi grassig effect.

Zo, onze bloemen zijn klaar!

Je kan natuurlijk ook een boeket bloemen schilderen met enkel een soort bloem. En dan teken je een vaas in de plaats van het gras.

En je kan ook telkens andere soorten bloemen naschilderen. Hoe vaker je oefent, hoe mooier het resultaat zal zijn.

Hopelijk vond je het leuk!

Tot de volgende keer!

Leave a Reply